Job de Roo

Regisseur

Job (27) is al een aantal jaar actief als regisseur, theatermaker en speldocent. Hij ronde de opleiding Docent Theater af in 2018 en is sindsdien vooral bezig met het regisseren van voorstellingen. ’Theater geeft geen antwoorden, theater roep vragen op. De nieuwsgierigheid naar onbekend terrein bieden, naar wat achter de horizon ligt. Verder kijken dan je neus lang is.’ Dit is zijn motto bij het maken van voorstellingen.

‘Het maken van theater is voor mij een voorrecht. Theater biedt de kans om mensen direct aan te spreken. Om ze te raken op een manier die we nooit kunnen voorspellen, maar altijd zullen omarmen.

Job heeft onder andere meegewerkt aan het voorstelling Holstmeer voor LF2018. Een voorstelling met gedetineerde uit de PI Leeuwarden en meiden uit opvang FIER. Hij is co-regisseur van de voorstelling ‘De Joodse Bruiloft’, en was agelopen zomer in Duitsland te vinden voor de voorstelling HAMLET. Ook regisseert hij verschillende openluchtspelen in Friesland. Daarnaast is Job speldocent bij de mbo opleiding acteur in Leeuwarden. Hier verzorgt hij alle vakinhoudelijke lessen en is hij coach van het examenjaar.